متخصص گوش حلق بینی / جراح پلاستیک بینی و صورت

پرسش و پاسخ در مورد عمل بيني (رينو پلاستي)

آيا عمل جراحي رينوپلاستي خطر دارد؟

در مورد اين عمل تبليغات فراوان، چه بر له يا عليه آن مي‌شود اما حقيقت آن است كه اگر فردي كه جهت عمل كانديدا مي‌شود به خوبي معاينه شود و موارد احتمالي آن بررسي و تكنيك مناسب انتخاب گردد، اين عمل عارضه مهمي در پي نخواهد داشت. معهذا انجام نادرست عمل، انتخاب نامناسب بيمار، كوچك كردن زياده از حد بيني، تخريب ساختارهاي محافظتي بيني (همانند برداشتن بيش از حد غضروف و استخوان) مسلماً عوارض زيادي را در بر خواهد داشت.

سن مناسب براي جراحي پلاستيک بيني چقدر است?

معمـولاً سن مناسب جهت عمل جراحي بيني 17سالگي است ولي در صورت کامـل بودن رشد جسمي در سنين پايين تر مثل ??سالگي هم امکان پذير است وحتي مواردي که به علت تغيير شکل يا انحراف شديد تيغه بيني انسداد کامل ايجاد شده در سنيـــن پايين تر هم جراحي محدود با دقت در عدم آسيب به مراکز رشد غضروف واستخوان قابل انجام است.

چه کساني شرايط عمل زيبايي بيني را دارند؟

بطور کلي تمام کساني که از نظر قلب و ريه و ديگر اعضاي حياتي سالم هستند مي توانند تحت عمل جراحي بيني قرار گيرند.

چه عوارضي اين عمل ميتواند داشته باشد؟

معمولا عمل رينوپلاستي عارضه مهمي ندارد.اگر عمل به درستي و به دست جراح باسواد و باتجربه انجام شود اعمال طبيعي بيني حفظ شده و عارضه اي به جا نمي گزارد.

آيا اصلاح انحراف تيغه بيني (عمل سپتو پلاستي ) و يا برداشتن « پوليپ » باعث زيبا تر شدن بيني هم مي شود ؟

خير . انجام اين اقدامات تنها باعث بهبود تنفس از راه بيني مي شودو معمولا با تغيير شکل محسوسي در بيني همراه نيست. اگر شخص خواهان زيباتر شدن بيني هم هست ، علاوه بر موارد فوق بايد جراحي زيبائي هم براي وي انجام شود.

آيا در دوران قبل از عمل توصيه هاي تغذيه اي خاصي وجود دارد ؟

بلي . براي کاهش کبودي و خونريزي توصيه مي شوداز حداقل يک هفته قبل ، ميوه و سبزي تازه فراوان استفاده شود و مصرف آجيل و مغز تخمه ، فندق ، پسته و ... کاهش يابد ( بخاطر تاثير سوء در انعقاد خون ) . افراد کم خون بهتر است از 2 ماه قبل  گوشت قرمز ،عدس و اسفناج بيشتري مصرف کنند و يا براي رفع کم خوني قرص آهن مصرف کنند.

در مورد بيني‌هاي گوشتي و استخواني :

كلاً در عمل جراحي بيني، ما اسكلت بيني بين استخوان و غضروف را دستكاري يا كوچك مي‌كنيم اما به پوست بيني كاري نداريم. بدين معنا كه بعد از تغيير ساختار اسكلتي، پوست بايد به مروز زمان با اين اسكلت جديد تطابق كند. مثلاً در مواردي كه بيني را كوچك مي‌كنيم، پوست كم‌كم جمع مي‌شود، كه هرچه پوست نازك باشد اين اتفاق سريع‌تر و هرچه پوست ضخيم‌تر باشد ديرتر روي مي‌دهد و در مورد پوست‌هاي خيلي ضخيم اين مسأله ممكن است هرگز رخ ندهد. بدين خاطر براي پوست‌هاي نازك، اصطلاح استخواني و براي بيني‌هاي داراي پوست ضخيم، اصطلاح گوشتي به كار برده مي‌شود كه البته به خاطر ارتباط راحت‌تر با مخاطبان است وگرنه انواع و اقسام ضخامت‌هاي پوست، از بي‌نهايت نازك تا بي‌نهايت ضخيم وجود دارد